Lekker eten en drinken uit een mooi landschap, vol natuurlijke rijkdom: daar zet de Stichting Land & Keuken zich voor in.
Van eten en drinken kun je genieten. Maar voeding is veel meer dan dat: het is het cruciaal voor ons mens zijn. Zonder eten kun je niet leven. Bovendien: wat we eten en drinken is van grote invloed op de wereld om ons heen.
Er gaat veel niet goed in de voedselproductie wereldwijd. Maar gelukkig kan het anders. Om daar aan te werken heb ik de Stichting Land & Keuken opgericht. Deze organisatie werkt aan natuurrijke landschappen die lekkere, eerlijke producten leveren. Waarbij alle betrokkenen – van grond tot mond – een fatsoenlijke boterham kunnen verdienen. Met ecologische processen als uitgangspunt, zodat bodem, water en lucht de gezonde basis blijven voor ons bestaan. En waarbij onze rijke culinaire historie een inspiratiebron is voor moderne toepassingen.
De Stichting Land & Keuken werkt aan haar doelstellingen door middel van onderzoek, advies, publicaties, publiciteit, voorbeeldprojecten, uitwisselingen, proeverijen en educatie. In samenwerking met andere maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven.
Lees verder op de website van Stichting Land en Keuken.