Eten uit de buurt

Haal alles uit je voedselcirkel


Velen zijn de weg kwijt in voedselland. Er komt zoveel - vaak tegenstrijdige - informatie over ons eten op ons af, van bedrijven, overheid, wetenschappers en voedselgoeroe's, dat we vaak niet meer weten wat we moeten geloven. 'Eten uit de buurt' helpt om weer meer vertrouwen op ons eigen gezonde verstand. Het laat zien dat een vereenvoudiging van de voedselproductie, dichter bij huis, een aantrekkelijke en begaanbare weg is: gezonder, lekkerder, mooier, beter voor boer, natuur, landschap, milieu en de wereld.

Onze groenten, fruit, brood, zuivel en kruiden uit de buurt te halen of zelf produceren, samen of met anderen, heeft heel veel voordelen. Maar hoe pak je dat aan? Dit boek helpt je op weg. Waar wonen we eigenlijk en welk seizoen is het? Vanuit die beginvraag neemt Michiel Bussink de lezers mee langs eetbare erven, weelderige moestuinen, voedselbossen - parken en - bermen, dorpsbongerds, stadsboeren, voedselcoöperaties, zelfpluktuinen en oogstaandelen, tot aan burgers die een boer in dienst nemen. 

'Michiel schrijft over wat mij aan het hart gaat. Wat me elke dag bezighoudt. Een inspirerend boek: u gaat er van genieten!'

Nel Schellekens van Gasterij De Gulle Waard, in het voorwoord van Eten uit de buurt. Haar restaurant in Winterswijk werd verkozen tot Puurste restaurant van 2014. Ze kookt al jarenlang met producten uit de buurt.


Eten uit de buurt - Haal alles uit je voedselcirkel - Bestel direct

ISBN 9789462500617 l € 9,95 l 176 blz. l verkrijgbaar in de boekhandel, bij de auteur en via internetwinkels.

'Een informatief en inspirerend boek voor een ieder die andere wegen zoekt. Het leest absoluut prettig en je doet ideeën op.'

Recensie van MergenMetz

Lees het interview over Eten uit de buurt in Trouw