Van eigen Erf


Stichting van Eigen Erf is een club die biologisch eten, direct van de boer, promoot. Door de korte lijn van grond tot mond, blijven producten verser en daardoor lekkerder en gezonder. Bovendien wordt aanzienlijk op de vele voedselkilometers en dus vervuiling bespaard. Behalve het promoten van de directe verkoop van producten door de bioboer (zie achterin het boek of opwww.vaneigenerf.nl), organiseert de club in de zomer ook ‘Boergondische’ feestmalen op de erven van de aangesloten agrariërs. Nu is daar ook het kookboek ‘Van Eigen Erf’. Een lijvig boek met veel recepten, foto’s, tekeningen, informatie over aangesloten boeren en producten. Plus een logboek van gepassioneerde boer Henk, die van lekker eten houdt en je door het boek meeneemt, op het ritme van de seizoenen en en passant interessante weetjes vertelt. Wel gek dat Henk niet even wordt geïntroduceerd. Verder een boek om warm van te worden.

Van Eigen Erf – Koken met de oogst van de biologische boer, Iris van de Graaf en Maria van Boxtel met recepten van Caspar Bürgi en biologische boeren en tuinders, Uitgave van Stichting Van Eigen Erf, ISBN 978 9081528511, € 24,50.


Gepubliceerd in Genoeg,december-januari 2010