Dundee cake met sinaasappelmarmelade

Voor wat achtergrondinformatie over (biologische) sinaasapelen, zie sinaasappelmarmelade en het recept voor sinaasappelschillenparfait


400 g. rozijnen, 80 g. gehakte amandelen, 6 eetlepels sinaasappelmarmelade in een kom mengen, met 3 eetlepels rum besprenkelen en minstens 1 uur laten staan. 250 g. boter, 250 suiker en 50 g. marsepein schuimig kloppen. Daarbij geleidelijk 6 losgeklopte eieren en mespunt zout al roerend toevoegen. Vervolgens 350 g. bloem mengen met 1 eetlepel bakpoeder en met de vruchten door boter-eimengsel scheppen. Het beslag in met bakpapier beklede springvorm doen, gladstrijken en garneren met 100 g. halve amandelen. 70 minuten bakken in op 180 C voorverwarmde oven. Met houten prikker controleren of de cake gaar is.