Sinaasappelkwarktaart



Voor wat achtergrondinformatie over (biologische) sinaasapelen, zie  sinaasappelmarmelade en het recept voor sinaasappelschillenparfait


9 blaadjes gelatine 5 minuten. in koud water weken. De schil van de 2 sinaasappels raspen, en door het sap van de uitgeperste sinaasappels roeren. Sap verwarmen, gelatine uitknijpen en in het warme sap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom 500 g. volle kwark, gelatinemengsel, 100 g witte basterdsuiker en 8 eetlepels sinaasappelmarmelade door elkaar roeren. In andere kom 200 ml slagroom stijfkloppen. Room door kwarkmengsel scheppen. 125 g. Boter smelten. 200 g volkoren biscuits verkruimelen in plastic zak met deegroller en kruimels door gesmolten boter mengen. Springvorm met bakpapier bekleden. Koekmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erop scheppen en bovenkant gladstrijken. Taart in koelkast in minstens 3 uur laten opstijven.